Prenumeration

 

Som prenumerant får du en kasse med nyskördade grönsaker som ger dig grunden till säsongsbetonad matlagning. I samband med leveransen får du även en kort beskrivning av grönsakerna som finns i kassen samt lite recepttips.

 

I år kan man välja att teckna en prenumeration för tre olika perioder: Försommaren (Primörkassen), sommar och höst (Skördetidens bästa) och vintern (Självhushållarens upplevelse). Läs mer om de olika perioderna nedan och välj vilken period du vill boka.

primörkassen

Primörkassen innehåller de allra första blad som till exempel spenat och sallatsmix och de första krispiga fina rädisorna. Späd lök, färsk vitlök samt färska örter finns också i kassen.

  • Två kassar med leverans i maj/juni (vecka 18-23, OBS inte varje vecka), 180kr/kasse
  • Betalning i samband med leverans via swish 
  • Begränsat antal kassar bokningsbara
Leveransdatum och exakt leveransplats (utlämningsställen) meddelas några veckor innan leveransstart i maj.
 
 Faktura

Början av säsongen

Mitten av säsongen

Slutet av säsongen

Leverans varje vecka

10 kassar = 10*220kr – 50kr rabatt = 2150kr

10 kassar = 10*220kr – 50kr rabatt = 2150kr

4 kassar (minus eventuellt avbokade kassar) = 4*220kr = 880kr

Leverans varannan vecka

10 kassar = 10*250kr – 50kr rabatt = 2450kr

 

2 kassar (minus eventuellt avbokade kassar) = 2*250kr = 500kr

skördetidens bästa

Det är nu odlingen prunkar och det finns en stor mångfald att skörda. Grönsakskassen skördetidens bästa är komponerad för att ge dig en bra variation av grönsaker och
innehåller alltid basgrönsaker som bladgrönt, rotfrukter, lök och kål. Basgrönsaker kompletteras med grönsaker i säsong som till exempel sockerärtor, bönor, zucchini, tomat, gurka, fänkål, kronärtskockor, sockermajs och pumpor.

Välj mellan leverans varje eller varannan vecka:

  • Varje vecka: 24 kassar (vecka 24-47), 220kr/kasse
  • Varannan vecka: 12 kassar (vecka 24-47), 250kr/kasse

Se FAQ för hjälp vad som kan passa dig.

Leveransdatum och exakt leveransplats (utlämningsställen) meddelas några veckor innan leveransstart i juni. Betalningen sker antingen i samband med leveransen via swish, eller så kan du välja att få en samlingsfaktura i början, mitten (enbart för varje vecka) och i slutet av säsongen enligt tabellen.

Självhushållarens upplevelse (fullbokad 2021-22, men anmäl dig gärna till reservlistan)

Under några år har vi som familj varit i stort sett självförsörjande på grönsaker även på vintern och våren. Smakupplevelsen av vinterns och vårens grönsaker är fantastiska: kål, morötter, selleri och palsternacka får genom kylan en högre sötma och krispigheten i vårens sallader är svår att slå. Kassarna på vintern och våren kommer bestå av en stor del lagrade, eller halmade, grönsaker såsom morötter, betor, kålrot, palsternacka, rotselleri, rättika, pumpor, vitkål, rödkål, savoykål, lök, purjolök och kompletteras med nyskördat bladgrönt och kryddor såsom grönkål, svartkål, vinterportlak, endive, maché, spenat, persilja. Det är del av självhushållarens upplevelse att väder och vind eller lagringen sätter lite spår på grönsakerna. Att skala bort ett lager blad på huvudkålen, sortera bort något inte så fint salladsblad eller råka ut för en dålig lök händer, men för det mesta förvånas jag över grönsakernas hållbarhet och hur fina och fräscha de är, även mitt i vintern.

Leverans eller upphämtning sker en gång i månaden (december-april) 300 kr/kasse och kan antingen betalas på plats med swish eller faktureras (5 kassar = 5*300kr = 1500kr). Då detta är första året vi erbjuder denna upplevelsen är kassarna mycket begränsade och först till kvarn gäller för bokningen. 

F.A.Q.

Beroende på säsong  är det 6 -10 olika sorters grönsaker i en kasse.

Primörkassen innehåller mycket bladgrönsaker och är något lättare och mindre (180kr/kasse).

Under skördetidens bästa är kassarna fullproppade med allt det goda som odlingen har att erbjuda. Här finns även möjlighet att boka en kasse varannan vecka istället för varje vecka (se också ”Varje eller varannnan vecka, vad passar mig?). Varannan veckans kasse (250kr/kasse) innehåller ungefär en enhet mer grönsaker än varje veckans kasse (220kr/kasse).

Under själjvhushållarens upplevelse är kassarna ganska tunga då de innehåller mycket basgrönsaker så som lök, pumpa, morötter, betor, kål och bara en liten andel bladgrönt (300kr/kasse).

Under perionden skördetidens bästa kan du välja om du vill ha leverans varje vecka eller varannan vecka.

Varje vecka passar:

  • En stor familj med grönsaksglada familjemedlemmar
  • En mindre familj som är mycket matlagningsintresserad
  • Dig som är själv men som tycker om att syra, lägga in med mera

Varannan vecka passar:

  • De flesta 1-4 personers hushåll som kanske inte lagar mat varje dag, eller vill komplettera med lite egenodlat grönt eller specifika grönsaker från dagligvaruhandel.

För det mesta går det bra att byta från varannan vecka till varje vecka (och vice versa) under säsongens gång, så det är bara att testa sig fram vad som passar just dig. Vill du byta i vilken takt du får kassen kan du göra det via e-post.

Nej, du kan när som helst avsluta din prenumeration med en veckas varsel inför nästa leverans.

Du kan antingen betala med Swish till 1235087564 vid leverans/upphämtning, eller välja att få en samlingsfaktura (se mer info ovan)

Upp till 5 dagar innan leverans kan du avboka din kasse (max 2 gånger vid leverans varannan vecka, max 3 gånger vid leverans varje vecka). Därefter kan du be familjemedlem/vän/granne att hämta kassen åt dig.

Kassen levereras till Billeberga, Asmundtorp, Borstahusen, Landskrona, Teckomatorp, Kävlinge och Lund. Finns det tillräckligt med intresse (minst 5 prenumeranter) kan det även bli aktuellt med leverans till Svalöv, Glumslöv, Helsingborg, Löddeköppinge, Dösjebro. Anmäl gärna ditt intresse av att bli prenumerant, även om det inte är säkert om vi levererar till din ort.

Självklart går det också bra att hämta kassen på gården.

Hör av dig till faltenborggard@gmail.com om du har fler fragor.