Blommor

Blommor skapar så mycket glädje. Men det är fortfarande vanligast att snittblommor importeras från till exempel Holland, Israel, Kenya eller Ecuador  där de oftast odlas med konstgödsel, herbicider och pesticider och dessutom kan vara besprutade med ytterligare kemikalier för att klara transporten till Sverige. De senaste åren har dock slowflower-rörelsen fått fart i Sverige, där lokala snittblommor i säsong odlas med hållbara metoder. Fler och fler upptäcker skönheten och hållbarheten hos lokalt odlade blommor. För mig är odlingen av snittblommor ett självklart komplement till grönsaksodlingen som ger estetiska värden, mat åt pollinatörer och ett lugn. Pricken över i:et i odlingen.

veckans Bukett

Varje vecka mellan juni och oktober kan du köpa veckans bukett. Varje bukett är unik och varierar i färggivning efter tillgång av blommor. I början av säsongen kan det vara vallmo, rosor, sommarslöja, jungfru i det gröna, blåklint som sedan avlöses av lejongap, rosenskäror och zinnior. Solrosor, solhattar och dahlior är favoriter framemot sensommaren och hösten. Vill du vara på den säkra sidan går det bra att förbeställa buketten via e-post eller på REKO-ringar, ibland finns de även i gårdsbutiken.

självplock

Från juli eller när tillgången på blommorna är tillräcklig öppnar självplockningen. Saxar och band att binda ihop blommorna med finns på plats, du betalar enkelt efter vikt. Öppettider för självplock annonseras senare.

blomsterdrömmar

Visst är det lätt att drömma sig bort i ett hav av vågande blommor där fjärillar, humlor och bin surrar? Det finns så mycket att skapa med hållbart odlade sommarblommor: kransar, stora buketter, små smycken, bordsdekorationer, skördetavlor och så mycket mer. Tveka inte med att höra av dig, kanske kan jag hjälpa dig med just din blomsterdröm.