Blommor

Blommor skapar så mycket glädje. Men det är fortfarande vanligast att snittblommor importeras från till exempel Holland, Israel, Kenya eller Ecuador  där de oftast odlas med konstgödsel, herbicider och pesticider och dessutom kan vara besprutade med ytterligare kemikalier för att klara transporten till Sverige. De senaste åren har dock slowflower-rörelsen fått fart i Sverige, där lokala snittblommor i säsong odlas med hållbara metoder. Fler och fler upptäcker skönheten och hållbarheten hos lokalt odlade blommor. För mig är odlingen av snittblommor ett självklart komplement till grönsaksodlingen som ger estetiska värden, mat åt pollinatörer och ett lugn. Pricken över i:et i odlingen.

veckans Bukett

Veckans butkett har varit ett populärt inslagg och har tidigare erbjudits varje vecka mellan juni och oktober. I början av säsongen kan det vara vallmo, rosor, sommarslöja, jungfru i det gröna, blåklint som sedan avlöses av lejongap, rosenskäror och zinnior. Solrosor, solhattar och dahlior är favoriter framemot sensommaren och hösten. 2024 kommer vi inte erbjuda prenumeration av veckans bukett, men hör av dig om du skulle ha ett särskild tillfälle du vill ha närodlade blommor till.

självplock

Självplock öppnas sporadisk under juni-oktober, håll utskick på sociala medier för mer info. Saxar och band att binda ihop blommorna med finns på plats, du betalar enkelt efter vikt. Öppettider för självplock annonseras senare.

blomsterdrömmar

Visst är det lätt att drömma sig bort i ett hav av vågande blommor där fjärillar, humlor och bin surrar? Det finns så mycket att skapa med hållbart odlade sommarblommor: kransar, stora buketter, små smycken, bordsdekorationer, skördetavlor och så mycket mer. Tveka inte med att höra av dig, kanske kan jag hjälpa dig med just din blomsterdröm.