Aktuellt

Plantförsäljning

Under våren och försommaren säljer vi grönsaksplantor och plantor av lite sommarblommor och jätteverbena. Just nu finns det bara några enstaka plantor kvar, hör av dig till oss för vad som finns kvar och öppetttider.

Plantor till försäljning Fältenborg gård 2021
Listan uppdateras kontinuerligt, men för alla plantor gäller först till kvarn.
  
  
Tomater – Körsbär 
Whippersnapperklarade tyvärr inte kylan
  
KoralikEn väldigt tålig och ivrig planta som även trivs bra på friland. Ger massor med röda, aromatiska körsbärstomater långt in i hösten då plantan har god tolerans mot bladmögel.
  
Cherry KissesEn väldigt nätt och liten kompakt planta som bara blir cirka 25-30cm hög och är perfekt att odla i kruka. Ger små rosa-röda körsbärstomater som är mycket söta och goda. Barnens favorit.
  
AngelleMycket starkväxande planta som bör bindas upp och trivs bäst i växthuset. Får långa klasar med mycket goda små avlånga röda tomater som har en härlig balans mellan sötma och syra. En av favoriterna i smaken!
  
Artisan Golden Bumble BeeHarmonisk planta som blir lagom lång till de flesta hobby-växthus där den trivs bäst, men kan även odlas på varma skyddade platser på friland. Tomaterna är väldigt vackra gul-röd strimmiga och söta i körsbärsstorlek.
  
Chocolate CherryMellanlång robust planta som trivs bäst i växthus. Tomaterna är mörkröda, söta och mycket smakrika.
  
Gardeners Delightklarade tyvärr inte kylan
  
NaranjaLång planta som kan odlas i växthus eller solrika skyddade utelägen. Tomaterna är organgea som apelsiner (därav namnet) och har en mycket god söt smak.
  
SunlemonMellanlång planta som trivs bäst i växthuset. Tomaterna är solgula med en söt, lätt citrusaktig smak. Utsökt i sallader.
ZebrinoMellanlång planta som gärna har det lite extra skyddad och varmt, men som ger fantastiskt smakrika tomater. Tomaterna är mörkröd-strimmiga och har en mycket djup tomatsmak som ger extra mycket umami i maträtter. Inte allas favorit, men en av mina. Rekommenderas om man tycker om mustiga, matiga tomater som smakar så mycket mer än bara sött.
  
Tomater – Stora 
MoneymakerFin och kraftig planta som tåler temperatursvängningar bra. Moneymaker ger mycket bra med normalstora röda tomater.
  
QuadroMycket kraftigt växande planta som har bra motståndskraft mot bladmögel. Kan odlas i växthus eller på friland. Quadro ger kantiga, ganska köttiga tomater som lämpar sig utmärkt till sås-kok, men är även god i t.ex. sallader.
  
Roma VFStabil planta som inte blir speciellt hög, men som ger många plommon-formande röda tomater som gör sig bäst i såser. En riktigt bra pasta-tomat.
  
Aunt Rubys German Green – SLUTStabil planta som kan odlas i växthus eller på skyddade utelägen. Tomaterna är mogna precis när de skiftar från grön till gul-grön. Tomaterna blir mycket stora och är väldigt smakrika och saftiga. en personlig favorit att ha skivad rå på mackan eller på hambugare eller stekt som tillbehör eller i såser.
  
Black Russian Vacker kraftig planta som är ganska tålig och kan odlas i växthus eller på skyddat läge på friland. Ger stora välformade mörkröda tomater som har en fin balans mellan sötma och syra. Mångas favorit.
  
Red Brandywine – SLUTMellanlånga plantor med stora blad som påminner om formen av potatisblast. Odlas bäst i växthus där den ger riktigt saftiga och smakrika stora röda tomater. Man bör ta det lite lugnt med vattningen eftersom skalet är mycket tunnt och spricker snabbt vid ojämn/för stark vattning.
  
Yellow Brandywine – SLUTMellanlånga plantor med stora blad som påminner om formen av potatisblast. Odlas bäst i växthus där den ger riktigt saftiga och smakrika stora gula tomater som på något sätt påminner lite om ananas i smaken. Man bör tar det lite lugnt med vattningen eftersom skalet är mycket tunnt och spricker snabbt vid ojämn/för stark vattning.
  
Chili – mer beskrivning kommer snart
 
Fresno 
Lemon Drop 
Röd Habanero 
Bhut Jolokia White 
  
Kronärtskockor – mer beskrivning kommer snart
 
Wonder 
Imperial Star 
Violette de Provence 
  
Övriga grönsaksplantor 
Huvudsallat 
Ekbladssallat 
Romansallat 
Broccoli 
Savoykål 
Blomkål 
Kålrabbi 
Grönkål 
Svartkål 
Pac choi 
Spetskål 
  
Sommarblommor 
Rosenkära 
Lejongap 
Jungfru i det gröna 
Blåklint 
Sommarrudbeckia 
  
Jätteverbena